top of page
Zoeken
  • chantalvanophuizen

De sleutel voor een leven lang leren.


De afgelopen jaren ben ik door heel wat schooldeuren naar binnen gegaan. Maar hoe belangrijk is nu eigenlijk zo’n schooldeur? Misschien is een schooldeur wel één van de belangrijkste punten van een school.

Het geeft je toegang tot:

Een leven lang leren.

Een nieuwe plek voor minimaal de komende 8 jaar.

Een tweede thuis.

Een plek waar ik ook mijzelf mag en kan zijn

Een plek waar ik vrienden voor het leven ga maken

Een plek waar mijn basis begint

Een plek waar ik graag wil zijn

Een plek waar ik mij veilig voel

Een plek waar ik plezier kan maken.


Pff, dat betekent nog al wat zo’n deur. Ik denk dat er te weinig stil gestaan wordt bij deze deur. De buitenkant van het gebouw moet je in eerste instantie al naar die deur toe lokken. En als je dan bij de deur staat, dan moet het zo zijn dat je maar een keus hebt en dat is: Hier wil ik naar binnen en voorlopig niet meer weg!

Eenmaal binnen wil je je meteen thuis voelen. Er moet sfeer, herkenning, rust en warmte zijn. Het moet nieuwsgierigheid opwekken. Het moet ontdekkend en uitdagend zijn. Je wilt in een opgeruimd en gezellig gebouw zijn waarin je aan alles voelt en ziet dat het er fijn is. Vergeet niet dat ouders hun kostbaarste bezit iedere dag weer naar deze schooldeur brengen. Ouders willen het beste voor hun kind en geven de school het vertrouwen het beste uit hun kind te halen. Dus zorg nu ook eens goed voor deze deur. Maak het aantrekkelijk. Als je dat voor ogen hebt, dan zal de schooldeur, de sleutel zijn voor een leven lang leren van kinderen.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page